Tepisi

Tepih je jedini podni pokrivač koji, pored toga što ima funkciju prostirke koja pojačava toplinu prostora, često predstavlja centralni dekorativni element, dopunsko estetsko sredstvo uz pomoć kojeg se oplemenjuje životni prostor oblikovan prema vašem stilu. To je podna obloga koja predstavlja konačnu reč u uređenju stana, čineći prostoriju za koju je tepih namenjen potpunom i prijatnijom za boravak.

>>> Toplina doma dolazi sa poda! <<<

Tepisi unose svežinu u vaš životni prostor, dodaju toplinu drugim podnim oblogama, bez obzira na to da li su u pitanju one od drveta, kamena ili nekog drugog materijala. Takođe kreiraju novo raspoloženje, drugačiju i originalnu atmosferu. Možete ih menjati koliko god puta želite sve dok ne budete potpuno zadovoljni.

Izbor tepiha zavisi od vašeg stila, utiska kakav želite da postignete, namene i veličine prostorije za koju vam je potreban, ali svakako i od budžeta kojim raspolažete. U zavisnosti od teksture, boje i dizajna, tepih koji odaberete kreiraće osobenu atmosferu i upotpuniti ambijent svake prostorije. Kako biste napravili dobar odabir, veoma je važno da uzmete u obzir dezen i boju tepiha, kvalitet i trajnost tepiha, lakoću održavanja i pristupačnost cena. Naši tepisi su dostupni u velikom broju kolekcija, boja, oblika i dimenzija, što nudi velike mogućnosti uklapanja u svaki enterijer.

tepisi

Izgled tepiha, opip, dugotrajnost i vrednost tepiha zavise od sastava materijala od koga je tkan. Tepisi se izrađuju od različitih materijala, prirodnih ili sintetičkih, različitim tehnikama ručnog ili mašinskog tkanja. Prirodna vlakna za izradu tepiha mogu biti biljnog porekla – pamuk, lan, juta, kokos ili životinjskog porekla – vuna, razne životinjske dlake i svila.

Tepisi izrađeni od savremenih materijala pružaju mnogo strukturalnih i vizuelnih efekata. Vrlo su praktični za održavanje, trajni i pristupačni zbog čega se često mogu menjati u skladu sa trendovima. Izražena antialergijska i antibakterijska svojstva ovih tepiha, koja sprečavaju zadržavanje prašine, učiniće svaki prostor sigurnim i prijatnim.

tepisi prodaja

Tepisi se proizvode posebnim tehnološkim postupkom, ili se koriste specijalne sirovine. Na taj način tepihu se pružaju dodatne vrednosti: antistatičnost tepiha, mogućnost postavljanja u prostorije sa podnim grejanjem, kod tepiha od vune – zaštita od moljaca, negorivost, zaštita od prljanja, UV stabilizacija…

Pranje i čišćenje tepiha su uspešni i produžavaju vek trajanja tepihu samo ukoliko se rade na pravi način, u proverenim tepih servisima ili kod kuće uz pravilan tretman. Profesionalni tepih servisi su idealni jer se dubinskim čišćenjem efektno i sigurno uklanja sva parljavština. Ukoliko to sami radite ručno, nikad ne koristite deterdžent za čišćenje domaćinstva, nego prirodni šampon. Takođe preporučuje se usisavanje jednom nedeljno.

Moderni i tradicionalni dezeni, raznobojne kombinacije, kao i izuzetna udobnost naših čupavih i mekih tepiha, uneće potpuno novu pozitivnu atmosferu u vaš dom. >>> Pogledajte sve proizvode <<<