Tepisi – Toplina doma dolazi sa poda

Tepisi kako ih odabrati

Šta dalje nakon odabira podnih obloga? Da li odabrati tepih i koji? Za što bi uopšte i uzimali tepih?

Ovo su česta pitanja koja korisnici postavljaju zaposlenima u firmi Breza enterijeri.

Krenimo od početka. Pored dekorativne namene tepisi imaju bitnu funkcionalnu namenu u enterijeru. Značajan je toplotni izolator i u zimskim mesecima može smanjiti Vaš račun za grejanje. Drugo ukoliko imate malu decu svakako će im biti udobnije i toplije da se igraju na tepihu nego na goloj podnoj oblozi.

Pored toplotne izolaciju tepih je bitan i zvučni izolator. Ovo je posebno bitno za porodice koje žive u zgradi. Tepih ublažuje zvog udara obuće o pod tako da će Vam komšija iz stana ispod biti vrlo zahvalan ako stavite tepihe na Vaše drvene podove.

Sledeća nedoumica koju klijenti imaju je način kako da izaberu tepih. Tepih je bitan dekorativni elementa u životnom prostoru. Ako je pod svetle boje tepih bi trebao da bude nesto tamnije boje da bi došao do izražaja i bio u kontrastu sa podom. Takođe po bojama treba da se uklopi sa nameštajem u prostoriji i sa bojom zidova. Za ovo uklapanje praktično je koristiti krug boja da se pravilno uklope boje.

Nakon odabira boje i dezena postoje još dve bitne karakteristike na koje se traba obratiti pažnja kod izbora tepiha. Prva je njegova debljina. Tepisi od 6mm su pogodni za prostirke i staze u hodnicima, kupatilima, kuhinjama ili za one prostore gde se manje boravi. Tepisi debljine 60mm su pogodni za prostorije gde se provodi najveći deo vremena tokom dana poput dnevne sobe, spavaće sobe i dečije sobe. Deblji tepisi su posebno pogodni za dečije sobe jer deca vole da se igraju na podu, pa im sa debljim tepihom nikada neće biti hladno. Deblje tepihe će voleti i Vaš komšija iz stana ispod jer će sa njime manje čuti Vaše korake.

Tepisi za vas dom

9563

Tepisi se razlikuju po broju čvorova. Tepisi sa manjim brojem čvorova, oko 80.000 po m2 vizualno ‚‚siromašniji‚‚ i pogodni su za prostore gde se puno hoda i prolazi, za prostirke i staze. Tepisi sa 700.000 čvorova po m2 izgledaju raskošno i ‚‚bogato‚‚. Topliji su za boravak na njima i pogodni za reprezentativen prostore i za prostore namenjene za odmor i uživanje članova porodice.

Kao dodatni savet, kod kupovine tepiha upoznajte se sa sirovinskim sastavom istog. Da li je tepih napavljen od prirodnih ili sintetčkih vlakana i na koji način se održavaju i peru. To su vrlo bitne informacije kaje će Vam kasnije značiti jako puno kako bi Vaš tepih uvek izgledao sveže i novo.

>>> Pročitajte više o tepisima <<<

>>> Pogledajte sve proizvode <<<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *